Farvestyring

FARVESTYRING – JEG KAN RAMME FARVERNE

Jeg kører fuldt farvestyret (Color Managed). Skærm og printer er kalibreret og profileret. Jeg benytter referencekort fra X-rite, Kodak og QP-Card og specielt kontrolleret lys i forbindelse med fotografering, for at sikre at farverne bliver optaget og gengivet så korrekt som muligt. Der optimeres i Adobe Lightroom og PhotoShop med simulering på skærmen før print (Soft Proof).

Farve – et digitalt billede uden refference til et farverum har ingen farve! Den har kun en angivelse af procenter (%), og hvis man ikke ved hvad det er procenter af, har man ingen farve!

I værste fald: Man tager et foto af en kraftig rød farve, nu vil kameraet optage en rød der er 100% af hvad kameraet kan. Når man så åbner dette på komputeren ser billedprogrammet det som 100% af hvad programmet tror og man ser det som 100% af hvad skærmen kan vise, når man så printer, vil printeren printe 100% af hvad den kan! Det er 4 forskellige versioner af rød – hvilken der er rigtig og hvordan man korrigerer det, er en umulig opgave. Derfor er farvestyring så vigtig.